Риски преждевременных родов - Зиядинов, А.А.; Аникин, С.С.; Рыбалка, А.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Приведено сучасні уявлення про передчасні пологи: чинники і причини, що приводять до виникнення передчасних пологів, патогенез і сучасні способи прогнозування передчасних пологів, ефективність лікування загрози передчасних пологів, ведення передчасних пологів, а також прогноз для новонароджених залежно від гестаційного віку. Modern representations about premature birth are given: factors and the reasons resulting in occurrence of premature birth, pathogenesis and modern methods of prognostication of premature birth, efficiency of treatment threat of premature birth, conducting premature birth, and similarly prognosis for newborn depending on gestational term.