Хронические воспалительные заболевания женских половых органов как фактор бесплодия в браке - Грищенко, Н.Г.; Мерцалова, О.В.; Котлик, Ю.А.; Иванова, Т.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Звіт надає сучасні літературні дані щодо різноманітних аспектів проблеми запальних хвороб жіночих
статевих органів. Розглянуто деякі концепції набуття непліддя за цих патологій, наведено дані щодо чинників
непліддя через хронізацію запальних хвороб. The following review targeting the currently reported data on various issues of female genital inflammatory
diseases. Certain concepts of infertility caused by such conditions are discussed, and data on infertility causes
due to chronic inflammatory processes is presented.