Пам’яті Ігоря Борисовича Щербакова (до 80-річчя із дня народження) - Половка, С.Г. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2011)
І.Б. Щербаков – видатний вчений в галузі петрології глибокометаморфізованих порід докембрію, автор просторово-часової моделі прогресивно-регресивного гранітоутворення і заснованого на ній формаційно-фікового
методу розчленування та кореляції гранітоїдів.