Сульфідизація бентосних форамініфер як прояв сучасних змін геоекологічних умов на північно-західному шельфі Чорного моря - Кравчук, Г.О. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2011)
Аномалії розвитку бентосних форамініфер як індикаторів середовища демонструють наявність токсичних ефектів in situ. Сульфідизація форамініфер свідчить про розвиток редукційних процесів і появу місцевого
сірководню в умовах гіпоксії та відбиває закономірності сучасних змін
геоекологічних умов на шельфі. Аномалии развития бентосных фораминифер как индикаторов среды демонстрируют наличие токсичных эффектов in situ. Сульфидизация фораминифер свидетельствует о развитии редукционных процессов и появлении местного сероводорода в условиях гипоксии и отражает закономерности современных изменений геоэкологических условий на шельфе. Anomalies in development of Benthic foraminifera as indicators of environment show
presence of toxic effects in situ. Sulphidization foraminifera testifies to development
occurrence of local hydrogen sulfide in the conditions of a hypoxemia and reflects laws of
modern changes of geoecological conditions in a shelf.