К вопросу о стабильности поведенческих реакций крыс линии Крушинского-Молодкиной в тесте открытого поля - Кривопалов, С.А.; Юшков, Б.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Генетичні особливості щурів лінії Крушинського-Молодкіної (КМ) визначають не тільки їх схильність до епілептиформні напади, але і проявляються у всіх сферах поведінки цих щурів в тесті «відкрите поле», змінюючи вихідний рівень активності, і привносячи елемент нестабільності в поведінкові реакції. Так, локомоторна активність КМ відрізняється від такої у Вістар лише в першу добу експерименту. У сфері дослідницької активності до п’ятнадцятого дня експерименту, відбувається перенесення акценту з одного поведінкового акту на інший. А в емоційній сфері спостерігається поступове збільшення частки «зміщеної активності» в загальній структурі поведінки. Genetic features of Krushinsky-Molodkina (KM) rat strain is determined not only by their susceptibility to epileptiform seizures, but also in all spheres of the behavior of these rats in the “open field” test with changing the initial level of activity, and introducing instability into the behavioral reaction. Thus, the locomotor activity of the KM is different from the locomotor activity of Wistar rats only on the first day of the experiment. In the sphere of research activity take place a shift from one behavioral act to another on the fifteenth day of the experiment. But there is a gradual increase in the proportion of “shift activity” of the general structure of behavior in the emotional sphere.