Структурно-архитектурные изменения губчатого вещества костей при гравитационных перегрузках на фоне использования глутаргина - Кутя, С.А.; Мороз, Г.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Досліджено вплив гравітаційних перевантажень на будову губчастої речовини метидіафізарної зони великогомілкових кісток та хребців (9g, 10 хв, щоденно, 60-кратно) щурів зрілого віку. Встановлено, що систематична гіпергравітаційна дія викликає втрату кісткової речовини, погіршує мікроархітектоніку та призводить до роз’єднаності трабекулярної сітки. Застосування глутаргіну запобігає розвитку формування негативного кісткового балансу. Influence of gravitational overloads on structure of cancellous bone of metadiaphyseal part of tibia and vertebrae (9g, 10 min, daily, 60 times) of mature rats was investigated. It was revealed that systematic hypergravity causes bone loss, impairs microarchitectonics and disconnects trabecular network. Use of glutargin prevents formation of negative bone balance.