Цінові чинники енергозбереження на підприємствах ПЕК - Костін, Ю. Д.; Безлепкін, В. М. (Вісник економічної науки України, 2012)
У статті проаналізовано та оцінено впливу цінових
факторів на реалізацію потенціалу енергозбереження на
підприємствах паливно-енергетичного комплексу. Виявлено умови активізації ринкового механізму енергозбереження. Охарактеризовано зміни у ціноутворенні на
енергоносії, які деструктивно впливають на підвищення
енергетичної ефективності. В статье проанализировано и оценено влияние ценовых факторов на реализацию потенциала энергосбережения на предприятиях топливно-энергетического комплекса. Выявлены условия активизации рыночного механизма
энергосбережения. Охарактеризованы изменения в ценообразовании на энергоносители, деструктивно влияющие на
повышение энергетической эффективности. Influence of price factors on energy-saving achieving
on the fuel and energy complex enterprises is analyzed and
appraised. The terms of energy-savings market mechanism
activation has been exposed. Changes in pricing on power
resources, which destructively influencing on the power efficiency increase, are described.