Оцінювання економічної ефективності туризму: науково-практичний аспект - Перекрест, Т.В. (Вісник економічної науки України, 2012)
У статті визначено вплив розвитку туристичного
бізнесу на економічний розвиток держави та регіонів.
Досліджено методика оцінювання економічної ефективності туризму. Розглянуто система економічних показників розвитку туризму, основні показники оцінки
туристської діяльності країни (регіону), економічної
ефективності діяльності туристичних підприємств та
галузі. Проведено оцінку економічної ефективності туризму на прикладі області. В статье определено влияние развития туристического
бизнеса на экономическое развитие государства и регионов. Исследована методика оценки экономической эффективносты туризма. Рассмотрена система экономических
показателей развития туризма, основые показатели оценки
туристической деятельности страны (региона), экономической эффективности деятельности туристических предприятий и туристической отрасли. Проведена оценка экономичсеой эффективности туризма на примере области. In the article influence of development of tourist business is certain on economic development of the state and
regions. Investigational methodology of evaluation of economic efficiency of tourism. It is considered system of economic indicators of development of tourism, basic indexes
of estimation of tourist activity of country (to the region),
economic efficiency of activity of tourist enterprises and industry. The estimation of economic efficiency of tourism is
conducted on the example of area.