Локальные и системные изменения показателей неспецифических протеиназ и их ингибиторов при экспериментальном перитоните - Ермола, Ю.А.; Фомочкина, И.И.; Кубышкин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті проведений порівняльний аналіз змін показників системи протеоліза при моделюванні експериментального перитоніту в перитонеальному вмісті, сироватці крові і бронхоальвеолярному змиванні. Встановлено, що дисбаланс неспецифічних протєїназ і їх інгібіторів, що розвивається, залежить від дози і концентрації флогогена, що вводиться, і може бути одним з чинників генералізаціі запального процеса в черевній порожнині і сприяти розвитку органопатології. The activity of proteolytic enzymes and their inhibitors in peritoneal washout, blood serum and bronchoalveolar lavage fluid in experimental peritonitis in rats it was studied. The development of imbalance of non-specific proteases and their inhibitors depends from dosage and concentration of injected flogogen. Activation of proteases and decrease protease inhibitor activity can appear such as important factor which
may leads for spread of abdominal inflammation process and multiple organ disfunction syndrome development.