Динамика углеводного обмена у больных псориазом под влиянием системной терапии ожирения - Аль Касем Амин; Притуло, О.А.; Кауд Дия (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У хворих на шкірні форми псоріазу з ожирінням вивчена динаміка вуглеводного обміну під впливом системної терапії ожиріння з використанням акарбози (глюкобай). Установлено, що перебіг псоріазу у хворих з ожирінням, на відміну від хворих з нормальним індексом маси тіла, характеризується розвитком толерантності до глюкози, відсутністю адекватного зниження концентрації глюкози (методом перорального стандартного глюкозотолерантного тесту) та зростанням гіпоглікемічного коефіцієнта. Включення в комплексну терапію псоріазу акарбози (глюкобай) дозволяє статистично значимо знизити показник окружність талії/обхват стегна та зменшити толерантність до глюкози. It is studied dynamics of carbohydrate metabolism under influence of systemic therapy obesity with acarbosis (glucobye) in patients with cutaneous forms of psoriasis. It is determined that current of psoriasis in patients with obesity, in contradistinction to patients with normal index of body mass, is characterized by development of glucose tolerance, absence of adequate decrease of glucose concentration (by method of
peroral standard glucose-tolerant test) and increase of hypoglycemic coefficient. Including in the complex therapy of psoriasis acarbosis (glucobye) allow statistically considerable decrease the index of waist/surround of femur and to reduce glucose tolerance.