Распространенность дефицита/недостаточности витамина D у больных псориазом, проживающих в Крымском регионе в осенне-зимний период (октябрь-февраль) - Бекирова, Э.Ю.; Бабанин, В.А.; Притуло, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У жителів Кримського регіону, які страждають на шкірні форми псоріазу, вивчено вміст вітаміну D в осінньо-зимовий період (жовтень-лютий). Установлено, що поширеність D-недостатності / дефіциту у хворих на псоріаз Кримського регіону в осінньо-зимовий період становить 62 %. Збільшення поширеності ураження шкіри у хворих на псоріаз асоційовано з достовірним наростанням D-недостатності / дефіциту щодо вмісту як 25(ОН)D3, так і 1,25(OH)2D3. It is studied content of vitamin D during autumn-winter period (October – February) in inhabitant of Crimean region that have cutaneous forms of psoriasis. It is determined that spreading of D-insufficiency/deficiency in patients with psoriasis of Crimean region during autumn-winter period is 62 %. Increase of spreading of cutaneous injury in patients with psoriasis is associated with trustworthy increase of D-insufficiency/deficiency on content both 25(OH)D3 and 1,25(OH)2D3.