Тектоніка і структурний план Переддобруджського прогину - Мельниченко, Т.А.; Шафранська, Н.В. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2010)
За аналогією з тектонофізичними моделями здвигових зон визначено основні структуроутворюючі напрямки регіональних розломів-здвигів
території; другорядні розломні і складчасті структури розглядаються як
вторинні. Структурний план Переддобрудзького прогину інтерпретувався за діаграмами розломів прогину, а також за діаграмою вісей складчастих структур Білоліського блоку як частини Переддобрудзького прогину. По аналогии с тектонофизическими моделями сдвиговых зон определены основные структурообразующие направления региональных разломов-сдвигов территории;
второстепенные разломные и складчатые структуры рассматриваются в качестве
вторичных. Структурный план Преддобруджского прогиба интерпретировался по
диаграммам разломов прогиба, а также по диаграмме осей складчатых структур
Белолесского блока, как части Преддобруджского прогиба. General structural forming directions of the regional wrench faults of the territory are
defined by analogy with tectonophysic models of wrench zones; the minor faults and plicate
structures are considered as the secondary. The structural plan of the Dobruja’s foredeep
was interpreted by the fault’s diagrams of the foredeep, and also by the diagram of plicate
structures axes of the Belolesky fault block, as part of Dobruja’s foredeep.