Нефть и природный газ на континентальном склоне Европы - Гожик, П.Ф.; Краюшкин, В.А.; Клочко, В.П.; Гусева, Э.Е.; Масляк, В.А. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2010)
На континентальном склоне Европы имеются 122 глубоководных
(217–1376 м) нефтяных и газовых месторождения, которые содержат
1614 млн т нефти, 100 млн т конденсата и 6759 млрд м3 природного газа
в песчаниках и карбонатах 12 осадочных бассейнов мористее Ирландии,
Испании, Италии, Норвегии, России и Соединенного Королевства. На континентальному схилі Європи є 122 глибоководних (217 1376 м) нафтових
і газових родовища, які містять 1614 млн т нафти, 100 млн т конденсату та
6759 млрд м3 природного газу в пісковиках і карбонатах 12 осадочних басейнів у морі
біля Ірландії, Іспанії, Італії, Норвегії, Росії та З’єднаного Королівства. In the Europe’s continental slope, there are 122 deepwater (217 1376 m) oil and gas
fields which contain 1654 million tonnes of oil, 100 million tonnes of condensate and 6759
billion cubic metres of natural gas in sandstones and carbonates of 12 sedimentary basins
off Ireland, Italy, Norway, Russia, Spain and United Kingdom.