Кріоконсервована хоріальна тканина в терапії материнсько-плодової інфекції (клініко-експериментальне дослідження) - Прокопюк, В.Ю. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2011)
Досліджували кріочутливість хоріальної тканини (ХТ) при різних методах кріоконсервування, вплив ХТ на перебіг і
результат вагітності лабораторних тварин. Вивчали ефективність застосування препарату "Платекс-хоріональний" (ПХ) у
комплексній терапії материнсько-плодової інфекції (МПІ). Виявлено, що кріопротекторами вибору для заморожування ХТ є
ДМСО, а також ДМСО в комбінації з ПЕО-400. Хоріональна тканина не має тератогенних властивостей та позитивно впливає
на репродуктивні показники. Застосування ПХ у комплексній терапії МПІ дозволяє поліпшити структуру плаценти, зменшити Исследовали криочувствительность хориальной ткани (ХТ) при разных методах криоконсервирования, влияние ХТ на
течение и результат беременности лабораторных животных. Изучали эффективность применения препарата "Платекс-хо-
риональный" (ПХ) в комплексной терапии материнско-плодовой инфекции (МПИ). Показано, что криопротектором выбора
для замораживания ХТ является ДМСО, а также ДМСО в комбинации с ПЭО-400. Хориальная ткань не имеет тератогенных
свойств и позитивно влияет на репродуктивные показатели. Использование ПХ в комплексной терапии МПИ позволяет
улучшить структуру плаценты, уменьшить частоту осложнений гестационного процесса и родов, благодаря чему значительно
улучшается прогноз для матери и новорождённого. The cryosensitivity of chorionic tissue (CT) under different cryopreservation protocols, CT effect on pregnancy proceeding and
outcome in laboratory animals were investigated. The application efficiency of preparation “Platex-chorionic” (PC) in a combined
therapy of maternal-fetal infection (MFI) was under study. Both DMSO and that combined with PEO-4000 were shown to be the
cryoprotectants of choice for CT freezing. Chorionic tissue has no teratogenic properties and positively affects the reproductive
indices. The PC use in a combined therapy of MFI enables to improve placental structure, reduce the morbidity in gestation process
and labor, thereby significantly enhancing prognosis for mother and newborn.