Динамика полового хроматина при псориазе - Прохорова, Н.С.; Демиденко, Л.А.; Прохоров, Д.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті вивчено зміни статтєвого хроматину у клітинах буккального (щічного) епітелію у хворих на псоріаз до, під час та після традиційного лікування. Встановлене зниження відсоткового вмісту хроматин-позитивних ядер до лікування та їхнє збільшення аж до нормі після терапії, що зумовлено генетичними факторами. n the article we studied changes of sexual chromatin which occur in the buccal epithelial cells in patients with psoriasis before and after traditional treatment. It was revealed the decrease in percentage number of chromatin-positive nuclei before treatment and their increase after treatment due to genetical factors.