Остеогенез в бедренных костях при моделированной бронхиальной астме на фоне лечения препаратами базисной терапии - Морозова, Е.Н.; Каладзе, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Мета нашого дослідження полягала у вивченні остеогенезу в стегнових кістках при лікуванні бронхіальної астми препаратами базисної терапії. При БА спостерігаються комплексні зміни кісток, які зачіпають процеси остеогенезу і супроводжуються порушеннями росту, диференціювання і будови кісткової тканини. Ефективність застосування препаратів базисної терапії БА різниться: введення кромітала більшою мірою нормалізує як процеси остеогенезу, так і хондрогенез в кістках, ніж комплексне застосування кромітала і фліксотиду. The aim of our study was to examine osteogenesis in the femur in the treatment of asthma medication basic therapy. Asthma observed complex changes in the bones, which affect the processes of bone formation and are accompanied by violations, growth, differentiation and bone structure. The effectiveness of drug treatment of asthma varies base: an introduction kromital largely normalizes the processes of osteogenesis and chondrogenesis in the bones than the combined use of kromital and flixsotid.