Синтез и биологическая активность вторичного бутилового эфира лауриловой кислоты - Ефетов, К.А.; Бекетов, А.А.; Паршиков, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Був синтезований вторинний бутиловий ефір лаурилової кислоти. Дослідження його біологічної активності показало, що він є статевим атрактантом для самців Tilloidea unifasciata (Coleoptera). Отриману речовину передбачається використовувати для моніторингу чисельності цієї корисної комахи у природі. Lauric acid sec-butyl ester has been synthesized. A study of this substance demonstrated its property as a sex attractant for the males of Tilloidea unifasciata (Coleoptera). Lauric acid sec-butyl ester is expected to be used for the monitoring of quantity of Tilloidea unifasciata in nature.