Взаимосвязь длительности ИМ с хронобиологическими типами и психотипами - Лила, Н.Л.; Ивасенко, А.В.; Тананакина, Т.П.; Куцевол, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У дослідження були включені методом випадкового вибору на добровільній основі 60 студентів 2 курсу Луганського медуніверситету, у віці від 18-22 років. Вивчення типів темпераменту у цих студентів показало переважання сильного врівноваженого рухливого типу нервової системи (СВРТ) і сильного неврівноваженого типу (СНТ), але ці результати не корелювали з хронотипами. Серед усіх досліджуваних студентів медичного вузу виявлено переважання індиферентного і чітко вираженого вечірнього хронотипів (64%). Студенти цих груп виявляють найбільшу здатність до орієнтації в часі, ніж студенти з слабовираженним ранковим хронотипом. The research was carried out on 60 accidentally chosen second year students-volunteers from Lugansk State Medical University aged 18 to 22. Study of the students’ psychological types showed the prevalence of strong balanced flexible type and strong unbalanced type of nervous system, no correlation with chrono-biological types found. Among all the tested students indifferent and determined evening chronotypes prevailed (64%). These students showed greater time orientation capacity in comparison with mild morning chronotype students.