Інституційна складова привабливості фондового ринку України - Ляшенко, С. (Вісник економічної науки України, 2012)
Розглянуто вплив якості інститутів фондового ринку на рівень інституційної привабливості України. Проаналізовано індекси рівня інституційного розвитку, зокрема Глобальний індекс чесності і прозорості (Global Integrity Index), на основі чого зроблені висновки щодо нестійкості економічних перетворень та ролі якості інститутів фондового ринку, а також податкових перетворень у інституційному рейтингу країни в цілому. Рассмотрено влияние качества институтов фондового рынка на уровень институциональной привлекательности Украины. Проанализированы индексы уровня институционального развития, в частности Глобальный индекс честности и прозрачности (Global Integrity Index), на основе чего сделаны выводы о неустойчивости экономических преобразований и роли качества институтов фондового рынка, а также налоговых преобразований в институциональном рейтинге страны в целом. The article deals with influence of institutional quality of stock market on level of institutional attractiveness of Ukraine. Comparative analysis of indices of institutional developmen including Global Integrity Index was performed. Based on this analysis conclusions about the fragility of new institutional improvements and the role of institutional quality of the stock market and tax reforms in country’s institutional quality rating.