Перспективи розвитку наукових парків як елементів інфраструктури інноваційного підприємництва в Україні - Ляшенко, В.; Землянкін, А.; Підоричева, І.; Бережна, Т. (Вісник економічної науки України, 2012)
У статті обґрунтовано необхідність розвитку наукових парків в національних умовах. Розроблено поетапний підхід до формування мережі наукових парків на прикладі Донецького регіону з використанням механізму франчайзингового тиражування. Запропоновано впровадження в практику регіонального розвитку системи «інноваційного ліфта», що об’єднує наукові парки, бізнес-інкубатори та індустріальні парки. В статье обоснована необходимость развития научных парков в национальных условиях. Разработан поэтапный подход к формированию сети научных парков на примере Донецкого региона с использованием механизма франчайзингового тиражирования. Предложено внедрение в практику регионального развития системы «инновационного лифта», объединяющей научные парки, бизнесинкубаторы и индустриальные парки. In the article the necessity of development of science
parks in the national context was substantiated. The phased
approach to building a network of science parks as an example
of Donetsk region with the franchise replication was developed. The implementation in practice of regional development
of «innovative elevator» that combines science parks, business
incubators and industrial parks was proposed.