Реструктуризація підприємств як необхідна умова забезпечення їх інвестиційної привабливості, життєдіяльності та конкурентоспроможності - Костромін, Г. (Вісник економічної науки України, 2012)
Економічний розвиток України на шляху створення соціально орієнтованої ринкової економіки передбачає його відповідність довгостроковій стратегії економічного зростання, підвищення якості і рівня життя населення. Для ефективного функціонування економіки в ринкових умовах необхідно підвищувати рівень рентабельності підприємств, в цілому підвищувати конкурентоспроможність виробництва, його ефективність. Разом з тим, низький рівень виробництва, праці, маркетингу і збуту продукції, не конкурентоспроможність продукції внаслідок морального і фізичного зносу основного капіталу, зростання норм поточних витрат спричинює рівень зниження рентабельності, скорочення попиту на продукцію вітчизняних підприємств в умовах жорсткої конкуренції з боку імпорту. Экономическое развитие Украины на пути создания
социально ориентированной рыночной экономики предусматривает его соответствие долгосрочной стратегии экономического роста, повышения качества и уровня жизни населения. Для эффективного функционирования экономики в рыночных условиях необходимо повышать уровень рентабельности предприятий, в целом повышать конкурентоспособность производства, его эффективность. Вместе с тем, низкий уровень производства, труда, маркетинга и сбыта продукции, не конкурентоспособность продукции в результате морального и физического сноса основного капитала, роста норм текущих расходов вызывает уровень снижения рентабельности, сокращения спроса на продукцию отечественных предприятий в условиях жесткой конкуренции со стороны импорта. Economic development of Ukraine on the way of creation of the socially oriented market economy foresees his
accordance long-term strategy of the economy growing, upgrading and standard of living of population. For the effective functioning of economy in market conditions it is necessary to promote the level of profitability of enterprises, on the
whole to promote the competitiveness of production, his efficiency. At the same time, low level of production, labour,
marketing and sale of products, the not competitiveness of
products as a result of the moral and physical tearing down of
the fixed assets, growth of norms of current outlays causes
the level of decline of profitability, reduction of demand on
the products of domestic enterprises in the conditions of hard
competition from the side of import.