Роль промислового комплексу у розвитку національної економіки - Борейко, В. (Вісник економічної науки України, 2012)
В статті досліджено взаємозалежність функціонування будівельної галузі та національної економіки, що дозволило спрогнозувати перспективи розвитку національного господарства на найближчі роки; визначено важливу роль внутрішніх і зовнішніх інвестицій та запропоновано стимулюючі заходи із створення сприятливого середовища для їх залучення і направлення в будівельну галузь та на фінансування капіталомістких виробництв. В статье исследовано взаимозависимость функционирования строительной отрасли и национальной экономики, что позволило спрогнозировать перспективы развития национального хозяйства на ближайшие годы; определенно важную роль внутренних и внешних инвестиций, предложены стимулирующие мероприятия по созданию благоприятной среды для их привлечения и направления в строительную отрасль и на финансирование капиталоемких производств. In the article an interdependence of functioning of a build industry and national economy is investigated, that allowed to do the prognosis of the perspective of the development of national economy on the nearest years. Important role of internal and external investments is defined and stimulant measures with creation of favourable environment for their enlisting and sending in a build industry and on financing of capital-intensive productions is offered.