Фінансова складова організаційного механізму приватизаційних процесів. - Бережна, А. (Вісник економічної науки України, 2012)
Розглядаються окремі складові організаційного механізму приватизації. Аналізуються окремі етапи процесів роздержавлення власності в Україні та їх характерні особливості. Розглядається зв’язок між необхідністю фінансування державного бюджету на сучасному етапі розвитку економіки та змінами організаційного механізму приватизаційних процесів. Доводиться наявність залежності між змінами державної політики у сфері фінансування дефіциту та державного боргу та коригуванням цілей приватизаційних процесів. Обґрунтовується, що за відсутності загальної стратегії приватизаційних процесів продаж державного майна стає інструментом вирішення урядом поточних фінансових потреб держави. Рассматриваются отдельные составляющие организационного механизма приватизации. Анализируются отдельные этапы процессов разгосударствления собственности в Украине и их характерные особенности. Рассматривается связь между необходимостью финансирования государственного бюджета на современном этапе развития экономики и изменениями организационного механизма приватизационных процессов. Доказывается наличие зависимости между изменениями государственной политики в сфере финансирования дефицита и государственного долга и корректированием целей приватизационных процессов. Обосновывается, что при отсутствии общей стратегии приватизационных процессов продажа государственного имущества становится инструментом решения правительством поточных финансовых потребностей государства. Separate components of the organizational mechanism
privatization are considering. Separate stage processes privatization of property in Ukraine and their special features analyzing. The contact between necessity of financing of the state
budget on the modern stage in economical development and
changing in organizational mechanism privatization processes
are considering. Availability of the dependence between
changing in the state politic in financing deficit and state deft
sphere and correcting goals of privatization processes. Substantiate, that in case of absence of the general strategy privatization processes selling off state property becomes an instrument for deciding of current financial requirements of the state.