Філософія етнокультури та наукові стратегії збереження національної єдності України - Колесник, О. (Сiверянський лiтопис, 2008)
Конференція з такою назвою відбулася у травні 2007 р. у Чернігові відповідно до програми міжнародного фестивалю мистецтв „Поліське коло”.