Методы предсказания пространственной структуры белков - Сергиенко, И.В.; Рязанов, В.В.; Белецкий, Б.А.; Быць, А.В.; Гупал, А.М.; Ржепецкий, С.С. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Наведено огляд сучасних методів передбачення просторової структури білків. Обговорюються результати чисельних розрахунків передбачення вторинної структури білків на основі байєсівських процедур розпізнавання на нестаціонарних ланцюгах Маркова. Наведено комплементарні закономірності щодо запису генетичної інформації в геномах та білках. A review of methods of prediction of the spatial protein structure is presented. The numerical results of predicting the secondary protein structure on the basis of Bayesian recognition procedures on non-stationary Markov chains are discussed. Complementary principles of encoding genetic information in DNA and proteins are presented.