Устойчивость самонастраивающихся стохастических систем автоматического регулирования с последействием. I. Асимптотическая устойчивость в среднем квадратичном систем линейных стохастических дифференциально-разностных уравнений - Никитин, А.В.; Юрченко, И.В.; Ясинский, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджено стійкість стохастичних систем автоматичного регулювання з самоналагодженням та з післядією. Доведено теореми про стійкість стохастичних диференціально-різницевих рівнянь у середньому квадратичному за першим наближенням, що дозволяють дослідити на стійкість стохастичні системи із самоналагодженням. The stability of stochastic self-adjusting autocontrol systems with aftereffect is investigated. Theorems on the mean-square stability of stochastic differential difference equations are proved in the first part of the article. They allow one to investigate the stability of stochastic self-adjusting systems.