Упрощенная инфраструктура для трансформации XML-моделей - Глибовец, Н.Н.; Федорченко, В.М. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано варіант полегшеної інфраструктури для моделе-орієнтованої розробки великих програмних систем. Основою є первинне представлення моделі у вигляді предметно-залежного XML-формату. Модель має максимально компактне уявлення, дозволяє застосовувати розвинені засоби зміни та розширення, легко визначати трансформації для перетворення створених предметно-залежних моделей в будь-які інші моделі. Використання XSL для опису трансформацій дозволяє ефективно організовувати як вертикальні трансформації з довільною кількістю шарів абстракції, так і горизонтальні. An approach is proposed to the construction of a lightweight infrastructure for the model-oriented development of complex software systems. It is based on the use of a domain-dependent XML format for primary models. A model has a compact representation, allows for the use of advanced tools for changing and extending it, and makes it possible to easily determine transformations for converting domain-dependent XML models into any other models. The use of XSL for describing transformations allows one to organize both vertical and horizontal transformations (with any number of abstraction layers) and provides optimum conditions for collaboration.