Алгебраический подход к задаче решения систем линейных неравенств - Львов, М.С. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Викладено алгебраїчний підхід до побудови алгоритму розв’язання системи лінійних нерівностей. Суть цього підходу полягає у тому, що в термінах багатосортних алгебраїчних систем конструктивно визначається спеціальна алгебра Aconstr, у якій система лінійних нерівностей представлена як вираз. Розв’язання цієї системи полягає в обчисленні значення даного виразу як елемента алгебри Aconstr — канонічної форми системи лінійних нерівностей. Результат застосування цього підходу до задачі, яка розглядається, — алгебраїчні специфікації алгебри Aconstr. The paper outlines an algebraic approach to designing a solution algorithm for a system of linear inequalities. The approach implies that a special algebra Aconstr , where the system of linear inequalities (SLI) is presented as an expression is constructively defined in terms of multisorted algebraic systems. The SLI is solved by computing the value of this expression as an element of Aconstr algebra (canonical form expressions). The result of applying this approach is algebraic specifications of Aconstr .