Результаты неоадъювантной терaпии в комбинированном лечении резектабельного рака мочевого пузыря после открытых резекций - Думанский, Ю.В.; Мальцев, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представлений аналiз комбiнованого лікування 97 хворих на резектабельний рак сечовогоміхура з використанням різних схем неоад’ювантноговпливу в поєднанні з органозберiгаючими резекцiями. Найбiльш ефективною з’явилася схема передоперацiйного хіміопроменевого впливу з використанням розробленого способу ендолiмфатичної хiмiотерапiї. 5-річнавиживаємiстьдосягла 67,4±8,91 %, середня тривалість життя 3,86±0,24 року. Використання променевої терапії, як в самостійному режимі, так і в поєднанні з внутрішньовенною поліхіміотерапією не показало статистично достовірного поліпшення віддалених результатів. The analysis of combined treatment of 97 patients with resectable cancer of the bladder using neoadjuvant impact of various schemes in conjunction with organosohranyayuscheimi resections. The most effective was the scheme of preoperative chemoradiation effects using the developed method of endolymphatic chemotherapy. A 5-year survival reached 67,4±8,91 %, average life expectancy of 3,86±0,24 years. The use of radiation therapy as a stand-alone mode, or in combination with intravenous chemotherapy showed no statistically significant improvement of long-term results of treatment.