О некоторых направлениях исследований, инициированных работами академика И.Н. Коваленко - Кузнецов, Н.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Наведено огляд деяких напрямків досліджень, які були ініційовані І.М. Коваленком та знайшли відображення у сумісних роботах з автором даної статті. До них відносяться: метод «штучних» моментів регенерації, асимптотична нечутливість, метод Монте-Карло та методи зменшення дисперсії оцінок, принцип монотонних відмов. A review of some research guidelines which were initiated by I.N. Kovalenko and used in joint articles with the author is given. These are: method of «artificial» regeneration moments, asymptotic insensitivity, Monte Carlo method and variance reduction methods, principle of monotone failures.