Обобщенные неравенства Чебышева и их применение в математической теории надежности - Стойкова, Л.С. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто задачу, результатом розв’язання якої є узагальнені нерівності Чебишова. Наведено приклади з математичної теорії надійності. Міститься короткий огляд загальних результатів і результатів, отриманих автором. Сформульовано нову проблему для подальших досліджень у даному напрямку. The problem is considered which resulting solution is generalized Chebyshov inequality. Examples of the mathematical theory of reliability are given. A brief review of general results and results from the author is included. Some new problem for further research in this direction is formulated.