Системы с циклическим ожиданием - Лакатош, Л. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Вивчається система масового обслуговування, в якій вимоги, що надходять, приймаються на обслуговування або в моменти їх надходження (якщо прилад обслуговування вільний), або в моменти, що відрізняються від них інтервалами, кратними циклу T. Виводяться формули для кількості вимог в системі і для часу очікування, визначено умову існування ергодичного розподілу. One considers a queueing system where entering customers are taken for service at the moment of arrival (in case of free system) or at moments differing from it by the multiples of a cycle time T. One finds the generating functions of customers in the system and that of the waiting time, the stability condition is obtained.