Особенности экспрессии пролактина в молочной железе женщин репродуктивного возраста с гиперпролактинемией различного генеза - Трушкевич, А.А.; Филоненко, Т.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Аналіз показників рівня експресії рецепторів до ПРЛ залежно від їх перерозподілу в патологічних
структурах оперованого сектора молочної залози дозволив виявити певні закономірності змін рецепторного статусу. Відносно контрольних показників рівень рецепторів до ПРЛ збільшується. У
групах жінок з функціональною ГПРЛ дані показники розцінюються як помірні з переважанням експресії в епітелії кістозно-розширених проток. Посилення проліферативної активності епітелію в групі жінок з органічною ГПРЛ супроводжується підвищенням рівня експресії до рецепторів ПРЛ, що пояснює клінічну маніфестацію захворювання у вигляді галакторреи і є діагностичним критерієм для призначення адекватної патогенетичної терапії. The analysis of indexes of receptor’s level expression to PRL depending on their redistribution in the
pathological structures of the operated sector of mammary gland allowed to expose certain conformities of changes of receptor status. In relation to control indexes the level of receptors to prolactin is increased. In the
groups of women with functional hyperprolactinemia these indexes are considered as moderate with
predominance expressions are in the epithelium of the cyst-extended channels. Strengthening of proliferative
activity of epithelium in the group of women with organic GPRL is accompanied by the increase of level of expression to the receptors of PRL, that explains clinical manifestation of disease as galactorrhea and is a
diagnostic criteria for using of an adequate pathogenic therapy