Результаты изучения микробной загрязненности воздуха компьютерных клубов города Симферополя - Шибанов, С.Э.; Козуля, С.В.; Иванов, М.С.; Зинабединова, А.К.; Сухорукова, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В комп’ютерних клубах, розташованих в цокольних поверхах будівель і обладнаних спліт- системамі, параметри мікроклімату не відповідають гігієнічним нормативам, що сприяє збереженню і розмноженню мікрофлори. Проблему, що склалася, можливо вирішити заміною спліт-систем на інші типі систем кондиціонування, що мають повітрообмін із зовнішнім середовищем або відмовою видачі дозволу на роботу тим клубам, де дотримання санітарних норм свідомо неможливе. In computer clubs, located in the socle floors of buildings and equipped the split-systems, the parameters of microclimate fall short of hygienical norms, that is promoted maintenance and reproduction of microflora. This problem can be decided substituting of the split-systems by other types of the systems conditionings, having ventilation with an external environment or refuse of delivery of permission on work those clubs, where the observance of sanitary norms is impossible.