Взаимосвязь частоты зубочелюстных аномалий с уровнем соматического здоровья (обзор литературы) - Деньга, О.В.; Колесник, К.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Встановлено, що у 12-ти літніх дітей, що проживають у різних регіонах України, інтегральний показник рівня стоматологічного здоров'я знижено на 22-35%. Це обумовлено високою поширеністю і інтенсивністю карієсу, високою частотою захворювань тканин пародонту та зубощелепно-лицевих аномалій Found that a 12-year-old children living in different regions of Ukraine, integral indicator of dental health reduced by 22-35%. This is due to the high prevalence and intensity of caries, a high incidence of periodontal tissue and dental maxillofacial anomalies