Изменение сезонной ритмики экскреции 6-гидроксимелатонинсульфата у студентов при использовании различных источников искусственного освещения и физической активности - Ященко, С.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено дослідження екскреції 6 – гідроксімелатонінсульфата сечею у студентів в різні сезони
року (листопад, березень). Використання люмінесцентних ламп знижує сезонну амплітуду вироблення мелатоніну. Заняття фізичною культурою та спортом, посилюючи адренергічний вплив, відновлюють
сезонну ритміку активності епіфіза. Studied of excretion 6-hydroxymelatoninsulfate with student’s urine in different seasons of year. (November, March). The using of fluorescent lamps is reduces the season amplitude of the Melatonin production. Classes of physical training and sport increasing adrenergic effects reduced season rhythm activity of the
pituitary.