Автоматический метод динамического построения абстракций состояний формальной модели - Колчин, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Описано метод побудови абстракцій для підвищення ефективності перевірки формальних моделей. Послаблення відношення еквівалентності станів досягається за рахунок ігнорування незначущих значень атрибутів. Результати експериментів продемонстрували на деяких прикладах зменшення складності виконання перевірки властивостей моделі з експоненційної до поліноміальної. A method for constructing abstractions to improve the efficiency of checking formal models is described. The state equivalence relation is weakened by ignoring insignificant values of the attributes. Experimental results demonstrate, by way of examples, that verification complexity decreases from exponential to polynomial.