Решение линейных ограничений над полем вещественных и рациональных чисел - Герман, В.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано набір практичних методів розв’язання лінійних обмежень над дійсними та раціональними числами в формулах з кванторами. Розглянуто спектр другорядних проблем, що виникають під час вирішення основної проблеми, та альтернативи їх вирішення в розрізі автоматичної верифікації моделей програм. Practical methods for solving linear constraints over real and rational fields with quantifiers are proposed. The problems that arise along the way are observed together with the set of possible solutions in scope of automatic software model verification.