Формальные основы интероперабельности компонентов в программировании - Лаврищева, Е.М. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджено проблему взаємодії різнорідних компонентів і систем — з теоретичної, семантичної і реалізаційної точок зору. Представлено теорію структурної організації типів даних, семантику перетворення нерелевантних типів даних і підходи до реалізації типів даних мов програмування в сучасних середовищах. The interaction of heterogeneous components and systems is investigated in theoretical, semantic, and implementation perspectives. The theory of data type structuring, semantics of non-relevant data type transformation, and approaches for implementing data types of programming languages in modern environments are discussed.