Фінансове забезпечення програм соціального захисту інвалідів в умовах ринкових відносин - Галашко, С (Вісник економічної науки України, 2009)
У статті розглянуті джерела фінансування програм і заходів щодо соціального захисту інвалідів та досліджено реальний стан фактичного фінансування відповідних державних програм соціального захисту інвалідів у період соціально-економічної трансформації. Визначені проблеми та недоліки, що мають місце в процесі реабілітації та інтеграції до суспільства людей з обмеженими можливостями на сучасному етапі. Зроблено пропозиції по вдосконаленню окремих напрямків соціальної політики щодо інвалідів на державному та місцевому рівнях. В статье рассмотрены источники финансирования программ и мероприятий по социальной защите инвалидов и исследовано реальное состояние фактического финансирования соответствующих государственных программ социальной защиты инвалидов в период социально-экономической трансформации. Определены проблемы и недостатки, которые имеют место в процессе реабилитации и интеграции к обществу людей с ограниченными возможностями на современном этапе. Сделаны предложения по совершенствованию отдельных направлений социальной политики относительно инвалидов на государственном и местном уровнях. In the article sourcings programs and measures are considered on social defence of invalids and the real state of the actual financing of the proper government programs of social defence of invalids is investigational in the period of socio-economic transformation. Problems and failings which take a place in the process of rehabilitation and integration to society of people with the limited possibilities on the modern stage are certain. Done suggestion on perfection of separate directions of social policy in relation to invalids on state and local levels.