Професійно-кваліфікаційне партнерство у соціально-трудових відносинах - Будякова, О.Ю. (Вісник економічної науки України, 2009)
Розглянуто перетворення інформаційно-аналітичного контуру соціально-трудових відносин, яке припускає розширення меж і виявлення мотивів співпраці. У ході перетворення встановлюються: відносини, які необхідно трансформувати; рівень професійного і кваліфікаційного партнерства у видах діяльності; типи партнерства на внутрішньофірмовому ринку праці; професії, що мають низький рівень партнерства. Результат перетворень контуру є корисним для всіх, хто зацікавлений у встановленні професійно-кваліфікаційного партнерства між працедавцями та працівниками. Рассмотрено преобразование информационно-аналитического контура социально-трудовых отношений, которое предполагает расширение рамок и выявление мотивов сотрудничества. В ходе преобразования устанавливается: отношения, которые необходимо трансформировать; уровень профессионального и квалификационного партнёрства в видах деятельности; типы партнёрства на внутрифирменном рынке труда; профессии, имеющие низкий уровень партнёрства. Результат преобразований контура является полезным для заинтересованных в установлении профессионально-квалификационного партнёрства между работодателями и работниками. Transformation of information and analitical contour of social-labour relations, which supposes expansion of scopes and exposure of reasons of collaboration, is considered. It is set during transformation: relations which it is necessary to transform; level of professional and qualifying partnership in the types of activity; types of partnership at the vnutrifirmennom market of labour; professions having the low level of partnership. The result of transformations of contour is useful to zainteresovanih in establishment of professional-qualifying partnership between employers and workers.