Сучасні проблеми інституційного розвитку України - Качала, Т.М. (Вісник економічної науки України, 2009)
Дана стаття присвячена дослідженню сучасних проблем інституційного розвитку України. Автором визначено, що головною причиною невдалих реформувань є слабкість інститутів влади, неузгодженість їх інтересів і дій. Запропоновано створити інституційні кластери, які сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності економіки певної території та країни в цілому на основі інноваційного розвитку. Данная статья посвящена исследованию современных проблем институционального развития Украины. Автором определено, что главной причиной неудачных реформирований является слабость институтов власти, несогласование их интересов и действий. Предложено создать институциональные кластеры, которые будут содействовать повышению конкурентоспособности экономики определенной территории и страны в целом на основе инновационного развития. The article is given devoted research of modern problems of institutsiynogo development of Ukraine. By an author certainly, that main reason of unsuccessful reformations is a weakness of institutes of power, inconsistency of their interests and actions. It is suggested to create institutsiyni clusters which will be instrumental in the increase of competitiveness of economy of certain territory and country on the whole on the basis of innovative development.