Процесний підхід щодо проведення реструктуризації промислової корпорації - Ілюхін, О.О. (Вісник економічної науки України, 2009)
В статті проаналізовано сучасні підходи до реструктуризації промислових корпорацій на основі концепції процесного управління та доведено, що найбільшу перспективність має реінжинірінг бізнес-процесів. Він забезпечує підвищення ефективності діяльності корпорації за рахунок перегляду характеру взаємодії підрозділів в рамках керованих бізнес-процесів стосовно специфіки корпорації В статье проанализированы современные подходы к реструктуризации промышленных корпораций на основе концепции процесного управления и доказано, что наибольшую перспективность имеет реинжиниринг бизнесовых процессов. Он обеспечивает повышение эффективности деятельности корпорации за счет пересмотра характера взаимодействия подразделов в рамках управляемых бизнесовых процессов относительно специфики корпорации. The article analyses present approaches to restructuring of an industrial corporation on the basis of process management conception and states that reengineering of business-processes is most perspective. It provides increase of efficiency of corporation’s activities due to revision of interrelations between subdivisions within the framework of business-processes that are managed in accordance with specific character of corporation.