Інтегральний індекс фондового ринку: інформаційна ємність і проблеми використання - Дєєва Н.Е. (Вісник економічної науки України, 2009)
Надано критичну оцінку методиці розрахунку, інформаційній ємності інтегрального індексу фондового ринку. Досліджено його зв’язок з індексом ПФТС. Проаналізовано структуру інтегрального індексу у розрізі галузей національної економіки, а також емітентів, які здійснюють найбільші за обсягами угоди. Обґрунтовано пропозиції щодо покращення використання інтегрального індексу фондового ринку. Дана критическая оценка методики расчета, информационной емкости интегрального индекса фондового рынка. Исследована его связь с индексом ПФТС. Проанализирована структура интегрального индекса в разрезе отраслей национальной экономики, а также эмитентов, которые заключают наибольшие по объемам сделки. Обоснованы предложения относительно улучшения использования интегрального индекса фондового рынка. The critical estimation of method of calculation, of the informative capacity of integral index of fund market is given. His connection with the index of PFTS is probed. The structure of integral index in the cut of industries of national economy, and also issuers which conclude most on volumes transactions, is analysed. The suggestions in relation to the improvement of the use of integral index of fund market is grounded.