Австрійський досвід місцевого самоврядування - Матвійчук, Н. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
Українські міські голови відвідали Австрію, Федеральну Землю Форарльберг, із навчальним візитом. Він відбувався в рамках проекту «Австрійська модель місцевого самоврядування та можливості її застосування в Україні», який впроваджує Інститут трансформації суспільства спільно з Австрійською асоціацією міст за сприяння Посольства Австрії в Україні. Мета проекту полягає в поглибленні знань українських міських голів щодо діяль ності їх колег у Західній Європі, шляхів зміцнення місцевого самоврядування, розвитку ефективного муніципального господарства та підвищення активності громадянського суспільства.