Валютні резерви: проблеми формування, розміщення та використання - Ковальчук, А.Т.; Матіос, А.В. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті аналізується міжнародний досвід формування, розміщення і використання національних золотовалютних резервів, доводиться хибність вітчизняної практики управління валютними резервами, визначаються шляхи ефективного використання накопичених золотовалютних резервів з метою послаблення негативних наслідків фінансової кризи для національної економіки. В статье анализируется международный опыт формирования, размещения и использования национальных золотовалютных резервов, обосновывается ошибочность отечественной практики управления валютными резервами, определяются пути эффективного использования накопленных золотовалютных резервов с целью ослабления отрицательных последствий финансового кризиса для национальной экономики. The international experience of forming, placing and using the national gold and currency reserves is analyzed in the article, the fallaciousness of domestic practice of management the currency reserves is grounded, the ways of the effective use of the accumulated gold and currency reserves with the purpose of weakening of the negative consequences of the financial crisis for a national economy are determined.