Сучасні механізми трансформації грошово-банківської сфери України як необхідна умова виходу із фінансово-економічної кризи - Батрименко, В.В. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті розглянуто моделі виникнення фінансових криз у різних національно-господарських системах, представлено науково-практичні підходи до трансформації грошово-банківської сфери України як необхідної умови виходу із фінансово-економічної кризи, запропоновано здійснити реформу національної банківської системи шляхом переведення її з дворівневої у трирівневу. В статье рассмотрены модели возникновения финансовых кризисов в разных национально-хозяйственных системах, представлены научно-практические подходы к трансформации денежно-банковской сферы Украины как необходимого условия выхода из финансово-экономического кризиса, предложено осуществить реформу национальной банковской системы путем переведения ее с двухуровневой в трехуровневую. In the article are contemplated the models of rising of financial crises in different national-economical systems; are adduce the scientific-practical approaches of Ukraine monetary-banking sphere transformation as a necessary condition of financial and economic crisis overcoming; suggested reformation of national banking system by its transfer from two-level to three-level.