Деякі аспекти антикризової програми України в контексті світового досвіду - Будкін, В.С. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті визначено негативні фактори, які спричинили зволікання із розробленням програми антикризових заходів в Україні; проаналізовано досвід успішних західних країн та держав – членів СНД щодо подолання кризових явищ; показано, що у світі немає апробованої, готової для впровадження в українських умовах програми виходу з кризи; зроблено деякі важливі висновки, які стосуються вибору моделі антикризового розвитку для України. В статье определены негативные факторы, которые замедлили процесс разработки программы антикризисных мер в Украине; проанализирован опыт успешных западных стран и государств – членов СНГ относительно преодоления кризисных явлений; показано, что в мире нет апробированной, готовой для внедрения в украинских условиях программы выхода из кризиса; сделаны некоторые важные выводы, касающиеся выбора модели антикризисного развития для Украины. In the article the negative factors which slowed the process of developing of the anti-crisis measures program in Ukraine are identified; successful experience of Western countries and countries – members of CIS concerning how to overcome the signs of crisis are analyzed; is shown that in the world there are no approve program of the crisis overcoming, ready for introduction in Ukrainian circumstance; some important conclusions concerning the choice of anti-crisis model of development in Ukraine are made.