Інституційне регулювання за умов кризи: реалії та імперативи - Новицький, В.Є. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті проаналізовано причини нинішньої світової фінансово-економічної кризи, а також її роль у трансформації системи цивілізаційних зв’язків і міжнародного поділу праці; показано, що Україна будує економічну модель, притаманну відсталим, а не успішним країнам; запропоновано систему антикризових заходів для виведення української економіки із стану колапсу. В статье проанализированы причины нынешнего мирового финансово-экономического кризиса, а также его роль в трансформации системы цивилизационных связей и международного разделения труда; показано, что Украина строит экономическую модель, присущую отсталым, а не успешным странам; предложена система антикризисных мер по выводу украинской экономики из состояния коллапса. In the article the causes of the current global financial crisis, as well as its role in the transformation of the civilization ties system and international division of labor are analyzed; showed that Ukraine is building the economic model inherent backward rather than successful countries; the system of anti-crisis measures for Ukrainian economy consequence from the collapse circumstance are proposed.