Інноваційна стратегія підприємства в сучасних умовах - Пожуєва, Т.О. (Вісник економічної науки України, 2010)
Дана стаття висвітлює необхідність розвитку інноваційної діяльності підприємств і роль цього процесу у забезпеченні розвитку вітчизняної економіки в цілому. Метою роботи передбачено висвітлення сутності інноваційних стратегій підприємств та їх застосування в умовах кризового стану підприємства. Це може бути досягнуто шляхом проведення дослідження існуючих поглядів та концепцій з даної проблеми, розкриття сутності інноваційної стратегії та принципів її розробки на підприємствах в сучасних умовах. Данная статья освещает необходимость развития инновационной деятельности предприятий и роль этого процесса в обеспечении развития отечественной экономики в целом. Целью работы предусмотрено освещение сущности инновационных стратегий предприятий и их применения в условиях кризисного состояния предприятия. Это может быть достигнуто путем проведения исследования существующих взглядов и концепций по данной проблеме, раскрытие сущности инновационной стратегии и принципов её разработки на предприятиях в современных условиях. This article shows the necessity of development of innovative activity of enterprises and the role of this process for providing of development of domestic economy on the whole. The purpose of work is foresee illumination of essence of innovative strategies of enterprises and their application in the conditions of the crisis state of enterprise. It can be attained by realization of research of existent looks and conceptions on this issue, opening of essence of innovative strategy and principles of her development on enterprises in modern terms.